14 juni 2024
19:00

Annebergs GIF

Referat: Bälaryds IK - Annebergs GIF

Det blev till slut delad poängpott när A-laget tog emot Annebergs GIF på Tallåsen. Slutresultatet skrevs till 2-2 (0-1) och det är ett resultat som känns både bra och inte bra. Med tanke på att vi låg under med 0-2 med kvarten kvar får vi vara nöjda med en poäng. Men om man ser till matchen I stort skulle vi ha vunnit. Ty det var vibsom matchen igenom var det spelförande laget. AGIF var dock farliga i sina kontringar och de gånger de var på besök i vår defensiva tredjedel blev det ofta farligt.

Första halvlek kan enkelt beskrivas som att vi hade mycket boll men lyckades inte förvalta detta till så mycket vettigt offensivt. Vi hade svårt att skapa de där riktigt vassa lägena och AGIF försvarade sig bra. De tog en tidig ledning när Joakim Strand placerade in 0-1 redan i sjätte minuten. Kliniskt avslut men föga förvånande då ju Strand är en vass avslutare och har så varit under många säsonger.

Andra halvlek blev sedan betydligt bättre från vår sida. Vi tryckte tillbaks AGIF rejält och långa stunder parkerade vi på deras planhalva. AGIF:s försvar var lågt och uppoffrande men vi kom runt bra på kanterna och var betydligt farligare framåt än i första. Men när nog de flesta tänkte att det var en tidsfråga innan vi skulle få in kvitteringen så stack AGIF upp i en kontring och satte 0-2. Ett mål som kom från ingenstans och målskytt återigen Joakim Strand. Nytt kliniskt avslut, denna gång tryckte han upp bollen i främre krysset. Klockan stod då på minut 70. Killarna vek dock inte ner sig utan fortsatte att trycka på och i 75:e minuten fick vi äntligen in bollen då Emil Tagesson nickade in en fint slagen frispark av Sebastian Josefsson. Målet gav oss än mer energi och vi inledde en intensiv jakt på kvittering. Och med drygt fem minuter kvar gjorde vi 2-2 då Sebastian Josefsson frispelade Dan Araya med en härlig djupledspassning och Dan avslutade säkert. Då var det jubel på Tallåsen! Vi gick sedan för ett segermål men lyckades inte få in en tredje boll denna kväll.

Killarna får plusbetyg för andra halvlek då vi spelade bra fotboll och skapade en bra offensiv. Men återigen hade vår effektivitet en hel del i övrigt att önska. Men bra gjort att inte vika ner sig när 0-2 kom. Målet var en kalldusch, ingen tvekan om det, men vi körde på än mer och svarade för en stark upphämtning och den poäng vi tog hade mersmak även om det var vi som kvitterade sent.